Design2u Studio Blog

Our Latest News

Our business is about technology, yes. But it’s also about operations and customer relationships

News

3 weeks ago

Design2u Studio

yeayyyyyyyyy,,,,,,,,,,,,client suke, kami pun happyyyy
.
Owner Cibiuk Kota Warisan, Sepang request untuk kami buatkan video marketing untuk promosi restoren beliau.
.
Promosi bermula bulan Oktober 2019. Pakai Jersi, Minum *PERCUMA* pada setiap SABTU & AHAD Minggu Ke 2 & Ke 3 Setiap Bulan.
.
Jom pakat ramai2 datang Restoren Cibiuk Kota Warisan, jangan lupa pakai baju jersi, air percuma😁
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Design2u Studio

Segala puji bagi Allah, tuhan sekalian alam. Selesai sudah Bengkel Biz Online OKU - Jana Pendapatan daripada Rumah.
.
Penganjuran bengkel kali ni merupakan penganjuran kali ke dua.. Alhamdulillah, team Design2u Studio dijemput sekali lagi sebagai tenaga pengajar bengkel ini.
.
Banyak pengalaman yang menarik & berbeza sepanjang bengkel berlangsung. Melihat kesungguhan mereka ingin belajar, betul² memberikan impak kepada team agar terus menyampaikan yang terbaik buat mereka..
.
Walaupun mereka dari latar belakang yang berbeza, punyai kekurangan yang berbeza, tetapi mereka adalah rakan² niaga kita yang harus berikan galakkan & dorongan. In shaa Allah tidak mustahil suatu hari nanti, golongan OKU ni mampu seiring melebarkan kejayaan mereka bersama² dengan ahli niaga yang berjaya diluar sana...in shaa Allah...
.
Ya! Ya! Yaaa!! mereka memang peserta yang sangat ohsem💪💪
.
Saya n team penganjur sangat berbesar hati dapat menjadi sebahagian dari program hari ini.
.
Terima kasih daun keladi...........
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Design2u Studio

Video for www.pusatrawatanimpian.com ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Design2u Studio
View on Facebook

2 months ago

Design2u Studio

LANDING PAGE telah siap sepenuhnya.
.
Terima Kasih juga kepada Team Mahabbah Malaysia kerana memberi mandat kepada Design2u Studio sebagai rakan event anda pada kali ni! Semoga event ini berjaya dengan jayanya.
.
Landing Page dibuat bagi mempromosikan event yang melibatkan seorang ICONIQ AL QURAN dunia Islam.
.
Beliau adalah Syaikh Mishary Al-Afasy.
.
Untuk pengetahuan semua, Syaikh Mishary bertugas sebagai Imam dari Masjid Al-Kabir di Bandar Kuwait, Kuwait. Beliau juga adalah Imam yang akan memimpin Solat Sunat Tarawih pada Ramadhan setiap tahun.
.
Bagi sesiapa yang ingin mendaftar sebagai perserta event tersebut, anda bole layari www.alafasytour.com/
Tempat adalah terhad!
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Design2u Studio

Assalamua'laikum.w

"Website Promote You 24/7"
"No Employee Will Do That"
.......................................................
Kata2 keramat untuk mereka yang sedar kepentingan website didalam dunia perniagaan sekarang!!
.
.
.
Alhamdulillah, siap sepenuhnya website Team Building Malaysia.
.
teambuildingmalaysia.com/
.
Best & enjoy tau dapat buat website Team Building Malaysia ni.
.
Terima kasih Team Building Malaysia sudi mempercayai Design2u Studio sebagai Web Develepor anda!
.
THE POWER OF WEBSITE : IT MAKES YOUR SMALL BUSINESS LOOK BIG.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Design2u Studio

Happy Birthday MALAYSIA
.
MERDEKA... MERDEKA... MERDEKA!
.
Esok AWAL MUHARRAM pula.... Saat ini adalah masa yang paling sesuai untuk kita berhijrah / migrate to be a better person in life.
.
Sometimes the hardest part isn't letting go but rather learning to START OVER.
.
Nothing in the universe can stop you from letting go and starting over.
.
Jom SET minda kita semula supaya kita boleh capai KPI hidup yang lebih baik. BISMILLAH LET'S GO.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Design2u Studio

Bengkel Video Marketing via Microsoft Power Point.
.
www.design2ustudio.com
#webmaster #websitedevelovper #graphicdesign
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Design2u Studio

#CLOSEJOB www.ccstudio.com in progress... TQ En Jimmy, Creative Capture Studio daripada Sandakan Sabah -WE DESIGN YOUR IDEA- ... See MoreSee Less

View on Facebook

3 months ago

Design2u Studio

REPORT DARI GOOGLE BUSINESS
.
Bulan lepas je, hampir 15k view website Design2u Studio..
.
Perniagaan yang di lakukan atas dasar suke2 boleh capai sampai tahap ni.. Siapa sangka kan...
.
Kite fikir, kite tahu ape yang terbaik untuk diri kita, tapi kita silap.. DIA lebih tahu ape yang terbaik untuk kite.
.
If there's is no one to hold your hand, put your hands in your pocket n continue your walk.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Design2u Studio

Masjid Prima Saujana, Kajang.
.
.
New Task!!! Design2u Studio dilantik sebagai:
👍Web Developer
👍Web Designer
👍Video Developers
👍Graphic Designer
👍Etc
.
Alhamdulillah, selesai meeting bersama wakil dari Masjid Prima Saujana.
.
Pelbagai perancangan & gerak kerja telah dipersetujui dan akan dilakukan bersama² bagi memenuhi visi & misi pihak masjid.
.
Nantikan website official Masjid Prima Saujana, video dan grafik2 masjid yang akan dilancarkan pada hujung bulan ini.
.
Thanks Allah
Thanks semua
.
.
Bismillah let's go
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Design2u Studio

Dokumen perjanjian diantara pihak Klinik Pergigian Azzahra dengan pihak Design2u Studio sebagai "Monthly Web Mantainance" telah selamat dilakukan.
.
Design2u Studio diberi tanggungjawab sepenuhnya untuk menguruskan & mengendalikan laman website klinik beliau .
.
Untuk makluman semua, pihak kami mendapat mandat tersebut berikutan kepercayaan & tanda puas hati pihak klinik ke atas hasil kerja yang telah kami serahkan tempoh hari. Sebelum ini, pihak kami diberi kepercayaan menghasilkan laman website & kerja² grafik design. Boleh layari laman web klinik tersebut di www.azzahradentalclinic.com
.
.
.
Kepada pengusaha² syarikat di luar sana yang masih buntu mencari staff bagi mengendalikan bahagian IT,khususnya website compny, video marketing, grafik design etc, anda bole mendapatkan perkhidmatan tersebut dari syarikat Design2u Studio. Kami menyediakan perkhidmatan tersebut bertujuan memudahkan urusan kerja anda didalam bidang multimedia, dan sekaligus dapat menjimatkan kos bulanan anda.
.
KENAPA JIMAT?
.
tidak perlu hire staff untuk task tersebut.
.
Banyak company yang dh sign up pakej ini, antaranyaa:
.
✅ Bangi Convention Centre
✅ Butik Al-Kauthar Melaka
✅ Penyedia Latihan.com
✅ DLL
.
Sekiranya berminat, bole hubungi kami di talian 019 - 335 5404 atau layari laman website kami di
www.design2ustudio.com

"YOUR TRUSTED PARTNER"
"WEBSITE PROMOTE YOU 24/7"
"NO STAFF WILL DO THAT"
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Design2u Studio

-E poster
-Bunting
-Banner
-Name card
-Company Profile
-Logo
-Flyers
-Brochure
-etc
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Design2u Studio

Selesai meeting di kedai kek Flourlush di Beranang... untuk projek WEBSITE information dan WEBSITE Ecommerce mereka
.
Muda owner die, Puan Liza. Sangat ramah n mesra. kami berbincang juga tentang jenis-jenis marketing yang boleh bantu naikkan sales kedai kek beliau.
.
There is no substitute for hard work. Never give up. Never stop believing. Never stop fighting.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 months ago

Design2u Studio

Xde meeting hari ni jadi pakai la tudung sarung makcik2.. Tibe2 laktop terpadam sendiri dan saya cari kawan saya ni Abdul Hakim memang terror bab2 repair komputer... Recommended! Lokasi beliau di Teras Jernang.
.
Beliau datang dengan kawan, orang hebat juga TJ Tuan TJ... Muke ade ala2 wak doyok tapi bile sembang2, laaaaa ni la orang nyeee.. Pengembara solo China ke Pahang naik basikal je uolzzz... Zaman2 MH370 dulu tu... Wow....GREAT EXPERIENCE TJ.. I'm proud to know u.
.
Pakar repair2 laktop juga ni rupenyeee, kedai beliau kat Sek 3 B. B.Bangi... 10 tahun dah dlm bidang ni...
.
Alhamdulillah..... Rs dapat NEW energy.. Jom sambung kj...
.
Terima kasih Hakim n TJ...😁
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 months ago

Design2u Studio

"Permintaan maaf adalah gam terbaik kehidupan.
Ia boleh membaiki apa sahaja. “ - LJ

SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA AIDILFITRI...... MAAF ZAHIR BATIN
.
Daripada kami : Team Design2u Studio
.
www.design2ustudio.com/
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 months ago

Design2u Studio

Formal invitation untuk menjadi juri for Innovation Research, Invention n Application Exhibition 2019 at Univeesiti Utara Malaysia pas 29 April 2019.
.
New experience dan challenge for me.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

"SETAKAT NI DAH 2 JOB MASUK MELALUI WEBSITE" - Customer Design2u, Oil n Gas Company
.
Client kami bg feedback. Kan saya dh cakap, website promote ur biz 24/7 : No employee will do that.
.
Xgaduh nak lobby projek dah, projek dtg cari kite.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

Alhamdulillah...
.
Sebentar bersama team dari Cinta Gaza Malaysia
.
Meeting berlangsung dengan ringkas, padat, lancar & baik
.
Ucapan jutaan terima kasih kepada En Johan & team Cinta Gaza Malaysia atas kepercayaan melantik Design2u Studio sebagai web development kali ni
.
.
WEBSITE PROMOTE U 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

Meeting + lunch kat sini... Insyaallah our new BIG project with Puan Ruziana's company.
.
Terima kasih puan sudi berurusan dan letak kepercayaan yang tinggi kepada Design2u Studio untuk projek ni.
.
Of course la kami akan bagi 200% effort dalam projek ni.
.
If u see me LESS, i'm doing MORE...
.
#webdevelopment
#graphicdesign
#videomarketing
#bizonline
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

andai-pandai je ammar ni ambik gambar.. Ok la tapi gambar ammar ambik gelap😁
.
Nak raya ni, ramai biz owner terutama butik2, peniaga kuih muih, peniaga pakaian, makanan supplimnet cantik n kurus. tak ketinggalan peniaga tupperware, peniaga home decor etc...
.
Bertungkus lumus prepare biz mereka utk persediaan menjelang raya ni... Spy produk mereka akan MENANGKAP retina mata pelanggan.
.
Jadi kami d Design2u akan menjadi antara orang yang turut BUSY sebab kami menjadi pelangkap kepada biz mereka.
.
Untuk menangkap attention pelanggan, mereka perlukan design2 banner, bunting, flyer, brochure n catalog yang cantik2.
.
Utk ikat hati pelanggan mereka pula, mereka perlukan video2 marketing yg simple tp boleh tambat hati.
.
Utk urusan jual beli atau info produk menjadi mudah n lancar, mereka perlu update n mencantikkan website sediaada atau buat website pada yang belum ade. Sebab ape tau, website boleh promote produk/servis anda 24/7, no employee will do that.
.
Di Design2u Studio , semua yg trsenarai di atas adalah servis2 yang kami sediakan. Kami dh hampir 10tahun dalam bidg ini. Ramai biz owner menjadikan kami sebagai pelangkap perniagaan mereka... Dah beberapa hari stay office sampai malam utk beri kepuasan yang maksimum kepada our loyal customer.
.
Jadi siapa sebenarnya yang paling BUSY?
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

"Burung pipit terbang merata,
Hinggap sebentar didahan yang rapuh,
Puncak jaya yang ingin dicipta,
Segala cabaran harus ditempuh"

Alhamdulillah...
baru setahun jagung usia Design2u Studio, namum berpeluang menghasilkan pelbagai projek yang berprofile tinggi.....rezkilah namanya tu kan..

"Tuah ayam nampak dikaki,
Tuah manusia, siapa yang taukan..."

Contoh company dalam bidang OIL & GAS.
.
uolzz boleh review pada video dibawah ini
.
.
yg paling best, client kami sangat2 berpuas hati dengan hasil kerja kami ni n ramai client2 kami yg lain menjadikan web design ini sebagai reference mereka💪🏻
.
Jom dapatkan khidmat Design2u Studio utk kepuasan website yang hendak anda miliki!
.
Kami design mengikut citarasa anda!
.
WEBSITE PROMOTE YOU 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT
.
nak tengok banyak lagi project2 kami boleh layari www.design2ustudio.com/v2/website-development/
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

Apa khabar peniaga2 online?😅
.
TAHNIAH kepada client kami yg sudah mempunyai website... Anda bijak n telah menyelamatkan biz anda, biarkan website bekerja utk anda 24/7.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

New website : www.bayikuning.com in progress. TQ team Terapibiru ... See MoreSee Less

View on Facebook

8 months ago

Design2u Studio

Rezki xsalah alamat kan kan kan😁😁😁
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

RASA NAK LOMPAT TINGGI2.......YAHOOOOO
.
walaupun tuan badan xpenah ringan...haha
.
Video yang Design2u buat dah masuk TV Al-Hijrah dalam rancangan Assalamualaikum dan Client kami bagi POSITIVE FEEDBACK.
.
"HEBAT VIDEO MU" - En. Din, Ketua Urussetia Dana KOMTAS
.
Semoga lepas ni Design2u mengorak langkah lebih jauh n terus jauh.
.
“Let us make our future now, and let us make our dreams tomorrow’s reality.”
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

Selesai sesi Observation pensyarah2 dari KUIS untuk Cik Ain & En Raziq, student intern kami.
.
Presentation yang baik dari Cik Ain & En Raziq, Insyaallah boleh dapat FULL MARK..hehe
.
Terima kasih kepada Puan Helyawati dan Puan Syafinaz. Mereka amat berpuas hati dengan hasil kerja student2 mereka dan mengucapkan jutaan terima kasih kepada team Design2u kerana bimbingan yang di berikan.
.
There is no elevator to success, you have to take the stairs.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

-E poster
-Bunting
-Banner
-Name card
-Company Profile
-Logo
-Flyers
-Brochure
-etc
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

Meeting dengan founder Qamnee, die bg kite FREE lipmatte... Warna maroon... Haha, ade berani ke sis nk pakai😅
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

Assalamualaikum..
.
Cik Ain n En Raziq dri KUIS seronok intern di sini, timba byk ilmu n pengalaman.
.
Kami mengalu2 kan pelajar praktikal untuk praktikal di company kami..
.
1.Degree/diploma in Multimedia
2.Degree/diploma in ICT
.
Atau ape2 yang berkaitan. Boleh send resume ke email address admin@design2ustudio.com
.
Anda akan dpt experience :
-Web development
-Graphic design
-Video Editing
-etc
.
Kami bagi elaun intern n elaun kehadiran
Siapa cepat dia dpt.. 2 kekosongan lg
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

Wow..... GREAT!
.
BERKAT ADA WEB BARU - PRODUK BELIAU JADI PRODUK YANG LAZADA HIGHLIGHT KAN.... TAHNIAH TUAN
.
biz kene SMART bukan HARD
.
Website promote u 24/7... No employee will do that...
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

"CANTIK KEMAS & NICE" - Executive Langat Catering Management Sdn Bhd
.
Alhamdulillah, selesai deliver website client kami, Langat Catering Management Sdn Bhd. Minggu depan tunggu client hantar PIC untuk proses training website.
.
Mudah serta berbaloi berurusan dengan kami ni... Proses pembinaan website boleh dilakukan hanya communicate via alam maya ja..segala maklumat dan bahan yang diberikan kepada pihak kami, akan kami gunakan sebagai medium untuk menghasilkan website lengkap dan berkualiti.
.
Pendek kata, kita hanya berjumpa sewaktu proses deliver website sahaja..itupun kalau kalian sibuk, pihak kami masih ada alterntif lain untuk menjalankan proses training kepada kalian agar website yang sedia ada dapat di "manage" oleh kalian sendiri walau dimana kalian berada..Syokkan macam ni!
.
So, faktor jauh bukan lagi alasan untuk kalian diluar sana ya...lekaslah segerakan impian kalian untuk mempunyai laman website tersendiri dengan memberikan kepercayaan kepada pihak Design2u Studio. Pihak kami akan buat sehabis baik serta berkualiti untuk kalian semua. Itu jaminan kami!
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

9 months ago

Design2u Studio

"CANTIK KEMAS & NICE" - Executive Langat Catering Management Sdn Bhd
.
Alhamdulillah, selesai deliver website client kami, Langat Catering Management Sdn Bhd. Minggu depan tunggu client hantar PIC untuk proses training website.
.
Mudah serta berbaloi berurusan dengan kami ni... Proses pembinaan website boleh dilakukan hanya communicate via alam maya ja..segala maklumat dan bahan yang diberikan kepada pihak kami, akan kami gunakan sebagai medium untuk menghasilkan website lengkap dan berkualiti.
.
Pendek kata, kita hanya berjumpa sewaktu proses deliver website sahaja..itupun kalau kalian sibuk, pihak kami masih ada alterntif lain untuk menjalankan proses training kepada kalian agar website yang sedia ada dapat di "manage" oleh kalian sendiri walau dimana kalian berada..Syokkan macam ni!
.
So, faktor jauh bukan lagi alasan untuk kalian diluar sana ya...lekaslah segerakan impian kalian untuk mempunyai laman website tersendiri dengan memberikan kepercayaan kepada pihak Design2u Studio. Pihak kami akan buat sehabis baik serta berkualiti untuk kalian semua. Itu jaminan kami!
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

Design2u Studio

WEBSITE SEDIA ADA TIDAK MOBILE RESPONSIVE DAN BANYAK GAMBAR YANG DIMASUKKAN JADI CORRUPT. SELAIN ITU, DESIGN WEB KAMI SANGAT OLD SCHOOL“ - luahan Founder Qamnee, En Kamarudin pada awal JAN 2019.
.
Kami rekemen untuk revamping website mereka.
.
3 minggu setelah selesai proses development website Qamnee .......................
.
SAYA AMAT SUKA WEBSITE YANG TEAM DESIGN2U STUDIO DEVELOP. ADA KONSEP DYNAMIC & COLOURFULL. KENA DENGAN TEMA KAMI” - EXECUTIVE Q & K RESOURCES SDN BHD
.
WEBSITE : www.qamnee.my/
.
Sesi P&P deliver sedang dijalankan.. Alhamdulillah, proses training tersebut berjalan lancar dengan dihadiri oleh Cik Miza selaku wakil dari syarikat Q & K RESOURCES SDN BHD.
.
Sesi training dibuat bagi memberikan pendedahan kepada Cik Miza, khususnya berkenaan cara-cara untuk mengendalikan website syarikat mereka. Diantara topik yang diajarkan adalah seperti edit, add, dan remove, setting webmail dan hal2 lain yang berkaitan.

Alhamdulillah, pihak FOUNDER sangat berpuas-hati dan mengucapkan jutaan terima kasih di atas hasil kerja serta kualiti yang telah diberikan.

Pihak Design2u juga turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak syarikat serta wakilnya kerana memberi peluang kepada kami untuk menyiapkan website syarikat mereka. Pembaharuan yang dilakukan ini pastinya akan memberikan impak yang besar kepada business mereka dan TAHNIAH in advance dari pihak kami.
.
WEBSITE PROMOTE YOU 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

Design2u Studio

WEBSITE SEDIA ADA TIDAK MOBILE RESPONSIVE DAN BANYAK GAMBAR YANG DIMASUKKAN JADI CORRUPT. SELAIN ITU, DESIGN WEB KAMI SANGAT OLD SCHOOL“ - luahan Founder Qamnee, En Kamarudin pada awal JAN 2019.
.
Kami rekemen untuk revamping website mereka.
.
3 minggu setelah selesai proses development website Qamnee .......................
.
SAYA AMAT SUKA WEBSITE YANG TEAM DESIGN2U STUDIO DEVELOP. ADA KONSEP DYNAMIC & COLOURFULL. KENA DENGAN TEMA KAMI” - EXECUTIVE Q & K RESOURCES SDN BHD
.
Sesi P&P deliver sedang dijalankan.. Alhamdulillah, proses training tersebut berjalan lancar dengan dihadiri oleh Cik Miza selaku wakil dari syarikat Q & K RESOURCES SDN BHD.
.
Sesi training dibuat bagi memberikan pendedahan kepada Cik Miza, khususnya berkenaan cara-cara untuk mengendalikan website syarikat mereka. Diantara topik yang diajarkan adalah seperti edit, add, dan remove, setting webmail dan hal2 lain yang berkaitan.

Alhamdulillah, pihak FOUNDER sangat berpuas-hati dan mengucapkan jutaan terima kasih di atas hasil kerja serta kualiti yang telah diberikan.

Pihak Design2u juga turut mengucapkan jutaan terima kasih kepada pihak syarikat serta wakilnya kerana memberi peluang kepada kami untuk menyiapkan website syarikat mereka. Pembaharuan yang dilakukan ini pastinya akan memberikan impak yang besar kepada business mereka dan TAHNIAH in advance dari pihak kami.
.
WEBSITE PROMOTE YOU 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

Design2u Studio

2nd meeting bersama founder Qamnee dan anakanda beliau Ms Miza.
.
Proses revamping all structure for their social media n digital media.
.
Semua ni perlu untuk upgrada business dan improve market segment. Supaya sales blh increase.
.
Jadi untuk kawan2 yang lain SERIUS nak bekerja with SMART WAY blh PM dan executive kami akan menghubungi anda utk konsultasi PERCUMA
.
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

10 months ago

Design2u Studio

“ALHAMDULILLAH. OK SANGAT. TAK PERNAH TERBAYANG AKU ADA WEBSITE SENDIRI” - Testimoni Pelanggan daripada Puan Nurul Hidayah, Founder Aznur Enterprise
.
Last week, kami deliver website client kami iaitu Perniagaan Aznur Enterprise.
.
www.aznur.com.my/
.
Semoga BIZ Puan Nurul Nurul Hidayah akan pergi jauh n berkembang dengan PANTAS seperti kilat.
.
Saya sendiri membeli pakaian sekolah anak2 dengan Puan Nurul dan TERBUKTI kualiti kain yang SUPERB pada harga yang sangat berbaloi2.
.
SAYA PASTI AKAN REPEAT ORDER LAGI!
.
.
.
banyak projek2 yang kami dah deliver n xsempat nak update. jadi jika berminat nak tahu lebih lanjut, just PM @ wasap kami ya.
.
Team Executive kami akan attend anda and we will have a good talk.
.
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

BENGKEL MUDAHNYA BINA WEBSITE via WORDPRESS
.
Beberapa bulan ni, team DESIGN2U di hujani persoalan2 yang bertanya tentang BENGKEL ASAS MUDAHNYA BINA WEBSITE via WORDPRESS.
.
"BILER AKAK NYER CLASS BLAJA WEB TU LAGI?"
.
"BILA ADE KELAS WEBSITE?"
.
"ADA BUAT KELAS WEB KE KAK?"
.
Jadi kami plan nak buat 26 JAN 2019 atau 2 FEB 2019. tapi belum finalize lagi dengan dengan TEAM DESIGN2U.
.
1 hari belajar website tapi dapat tau 80% SECRET RECIPE dalam pembuatan website. Hasilnya website yang KEBABOM dapat di siapkan oleh anda sendiri dengan menggunakan SECRET WEAPON kami.
.
Buat awal tahun supaya anda boleh plan perjalanan BIZ anda.
.
WEBSITE PROMOTE YOU 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

"Ar-Rahman 13: Maka Nikmat Tuhanmu yang Manakah yang Kau Dustakan?"
.
Dalam kesibukan ke hulu ke hilir, dapat #CLOSE DEAL terus dengan customer dari Subang. Xkenal beliau tapi sign job dengan Design2u atas rekemen kawan beliau.
.
Job Website Ecommerce untuk perniagaan perabot beliau.
.
Tak dinafikan Ecommerce Website memang mahal tapi kami ada pakej utk stater business yang harga kurang dari RM1,000. Malah kurang dari RM900 pun. Jadi yang berminat nak tau lanjut, boleh hubungi kami terus di :
.
Web: www.design2ustudio.com
Tel: +603-8912 9439 ext 104
Mobile: +6010 464 1426
www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
ONE DAY YOU WILL LAUGH AT THE PROBLEM YOU HAVE TODAY.
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

#CLOSEJOB LAGI!
.
Puan Wam Arifin dari Sugarpop.
.
SERIOUS weiiii.. Cantik gile deko2 untuk event yang Puan Wam buat. Kalau uollzz nak tengok boleh skodeng kat FB personal beliau... YaNG paling best, harga BERPATUTAN SANGAT2!
.
TERIMA KASIH puan kerana percaya dengan servis kami!
.
Don't make customer happy. Make happy customer.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

haaaa....memang berlambak2 kerja...
.
✅ Website Development (ade 2 website)
✅ Update Blog2 Client (client bt monthly payment)
✅ E-poster2 Christmas & New Year Client
✅ Design Flyers Client
✅ Design Namecard Client
✅ Redesign profile company Client
✅ Design & Printing Signboard Sekolah
✅ create invoice renew domain hosting client2
✅ meeting
✅ etc
.
tapi team kami HEBAT2 belaka. semua jadi smooth je. Boleh deliver kepada client pada masa yang ditetapkan.
.
sebab utama sebab ade WEBSITE.... Contoh : Conversation dengan New Customer
.
Conversation dengan New Customer jadi mudah n ringkas..... xperlu nk send semua testimoni @ pakej2 @ detail produk kat whatsapp customer... bt penuh storage fon je..kikiki
.
apa yg saya selalu buat, bg simple n ringkas explanation dan send link website, customer boleh view detail produk @ servis kita. jadi xperlu nk layan customer berhari2...
.
mudahkan..........sangat mudah😄
.
jimat masa
.
Kes sebelum ni, layan customer 3 hari 3 malam... seminggu kemudian kita follow up, customer reply "oh, saya dah beli barang xxx kat sepupu saya ". Adu du du du.....kecewanya rasakan...
.
Jom kerja secara SMART way bukan HARD way.
.
WEBSITE PROMOTE YOU 24/7. NO EMPLOYEE WILL DO THAT.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

#CLOSEJOB
.
Salam maghrib. Baru je selesai meeting dengan Puan Farrah, Managing Director dari Academy Industry Alliance Sdn Bhd untuk projek WEBSITE DEVELOPMENT.
.
Banyak hal beliau sharing. Banyak juga beliau beri tunjuk ajar company ikan bilis mcm saya ni.
.
Biz beliau adalah dalam bidang Building n Fasility Audit.
.
Beliau puas hati dengan discussion tadi. 1 benda yamg saya dapat dari kata2 beliau adalah I'M SLOWLY BECOMING THE PERSON I SHOULD'VE BEEN A LONG TIME AGO.
.
www.design2ustudio.com
#ilovemyhubby
#ilovemyanak3
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

Alhamdulillah... Selesai deliver website Kursus Bahasa Arab Alquran Yusra Baqy (Terjemah AlQuran Dalam 2 Hari). Terima kasih Ustaz Yusof dan Hanan 'Aqilah Mohamed Yusoff
.
Boleh layari website ini di www.baqyusra.com
.
Kelebihan kursus bersama Baqyusra :
✔ Mula Memahami AlQuran Seperti Mana Anda Membaca Buku***

✔ Jadikan bacaan AlQuran anda lebih bermakna* **

✔ Mula Kuasai Nahu Bahasa Arab AlQuran Dalam 2 Hari* **
.
Boleh tonton *PREVIEW* Kursus Bahasa Arab AlQuran Yusra *BAQY* Bersama *Kolej Dar-Al Hikmah*

*Link Youtube*
youtu.be/xOurrHT9KDs?hd=1
.
*Link fb*
www.facebook.com/TerjemahAlQuranDalam2Hari/
.
Pakej Diomand yang pihak ustaz sign up ni, termasuk training utk update sendiri website syarikat...
.
Mudah sgt, client xde knowledge IT pun blh update sendiri semudah ABC.
.
Kami ajar sampai client faham dan buat praktikal sekali.
.
Dalam pakej Diomand juga ade FREEGIFT (worth RM87) :
✅ Design Namecard
✅ Design Bunting / Banner
.
Memang berbaloi sangat2....
.
Info lanjut :
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
www.design2ustudio.com
.
#website
#web
#design
#websitepromoteyou365days24h
... See MoreSee Less

View on Facebook

11 months ago

Design2u Studio

FACEBOOK & INSTA DAH NAK TUTUP! BIAR BETUL? MCM NASIB FRIENDSTER???
.
Ramai yang tertanya-tanya, bila buat bisnes ni wajib ke ada website/blog? Kalau cuma guna platform free media sosial untuk promote bisnes macam Facebook, Instagram dan seangkatan dengannya tu tak boleh ke? Kan jimat tu. Free cost marketing gitu.
.
Haaaa, mai nak explain bagi terang dan jelas.
.
Boleh je kalau nak maintain guna platform free tu. Tapi faham-faham je la kalau free ni. Kot tiba-tiba je developer nak shut down platform tu, sayonara la jawabnya. Sebab free platform ni bersifat sementara. Selagi developer nak kekalkan, ada la. Kalau dia dah malas sebab takda keuntungan untuk pihak dia, maka hilang la selamanya di alam maya. Macam friendster tu. Ingat tak?
.
Untuk ada website/blog pulak, wajib sangat tu tak la jugak. Tapi kalau ada, itu satu BONUS yang sangat LUMAYAN tau untuk bisnes kita walaupun kena keluar modal sikit. Nak tau tak kenapa?
.
Satu kelebihan bila ada website/blog sendiri, 24jam 'dia' promote bisnes kita tanpa gagal. Selagi kita bagi komitmen bayar domain dan hosting, selagi tu la bisnes kita akan kekal dan bertahan di alam maya. Maknanya selagi website/blog kita 'hidup', orang akan tahu kewujudan bisnes kita.
.
Lagi satu kan, website/blog ni dia ibarat macam tanah tau. Lagi lama umur dia, value tu lagi power. Ni la antara 'rahsia' kalau nak kita punya website/blog tersenarai kat first google page tau. Website/blog yang 'hidup' lama ni mahal value nya berbanding yang baru 'bertatih'.
.
Untung kan kalau ada website/blog sendiri untuk bisnes kita? Modal yang keluar tu berbaloi tau. Boleh je maintain guna free platform media sosial untuk promote bisnes sesambil tu add up value bisnes kita dengan bina 'sebuah istana'.
.
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

12 months ago

Design2u Studio

Profile Company BAXTECH RESOURCES SDN BHD
.
Oil & Gas company. Give your business corporate looks. Its helpful for tender submission.
.
Siap dah profile company customer dari Dungun Terengganu ni. Kita p hantar kilang untuk printing. minggu depan dah boleh deliver.
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

12 months ago

Design2u Studio

“FOUNDER AL-KAUTHAR PUN SUKA DESIGN... ADA CLASS!!”
.
ALHAMDULILLAH.....
.
sibuk di luar mcm2 hal.... tapi job2 customer still dapat deliver macam biasa.
.
Terima kasih kepada team Design2u Studio. Anda memang AWESOME!
.
Ni nak share antara design2 untuk Butik Al-Kauthar Melaka untuk YES mereka.
.
Customer kami ni seorang pensyarah IT di UTeM, jadi semua hasil kerja mesti clean & clear......
.
yang tambah BEST sebab client suka sangat...
.
“The single most important thing is to make people happy. If you are making people happy, as a side effect, they will be happy to open up their wallets and pay you.”
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

12 months ago

Design2u Studio

#DONE
.
Website Umrah Sinar dah SIAPPPPP😁
.
www.umrahsinar.com/
.
Customer kami ni di Muar, Johor. Nanti kami akan btkan training secara online @ offline supaya beliau n staff beliau boleh update sendiri website ni.
.
Terima kasih Tuan Haji Muhammad Saufi kerana mempercayai perkhidmatan kami.
.
If you have a website, it makes your small business look BIG!
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 years ago

Design2u Studio

JAUH CUSTOMER KAMI DARI MELAKA
.
beliau owner butik yang berada di Melaka. Plan nak buat SALE secara besar-besaran jadi appoint kami sebagai Graphic Designer untuk :
✅ Flyers
✅ Rollup Bunting
✅ Voucher RM10 & RM20
✅ Pakej Promo
.
Sekaligus update content Website butik
.
Jadi ade masalah x, dapat customer jarak jauh?
.
Pasti xde... teknologi macam2 ade sekarang.... TIADA ALASAN!
.
"Successful people are always looking for opportunities to help others. Unsuccessful people are always asking, 'What's in it for me?'"
.
www.design2ustudio.com
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 years ago

Design2u Studio

#eposter by Design2u Studio ... See MoreSee Less

View on Facebook
WhatsApp chat