Website

FACEBOOK & INSTA DAH NAK TUTUP! BIAR BETUL? MCM NASIB FRIENDSTER???

FACEBOOK & INSTA DAH NAK TUTUP! BIAR BETUL? MCM NASIB FRIENDSTER???
.
Ramai yang tertanya-tanya, bila buat bisnes ni wajib ke ada website/blog? Kalau cuma guna platform free media sosial untuk promote bisnes macam Facebook, Instagram dan seangkatan dengannya tu tak boleh ke? Kan jimat tu. Free cost marketing gitu.
.
Haaaa, mai nak explain bagi terang dan jelas.
.
Boleh je kalau nak maintain guna platform free tu. Tapi faham-faham je la kalau free ni. Kot tiba-tiba je developer nak shut down platform tu, sayonara la jawabnya. Sebab free platform ni bersifat sementara. Selagi developer nak kekalkan, ada la. Kalau dia dah malas sebab takda keuntungan untuk pihak dia, maka hilang la selamanya di alam maya. Macam friendster tu. Ingat tak?
.
Untuk ada website/blog pulak, wajib sangat tu tak la jugak. Tapi kalau ada, itu satu BONUS yang sangat LUMAYAN tau untuk bisnes kita walaupun kena keluar modal sikit. Nak tau tak kenapa?
.
Satu kelebihan bila ada website/blog sendiri, 24jam ‘dia’ promote bisnes kita tanpa gagal. Selagi kita bagi komitmen bayar domain dan hosting, selagi tu la bisnes kita akan kekal dan bertahan di alam maya. Maknanya selagi website/blog kita ‘hidup’, orang akan tahu kewujudan bisnes kita.
.
Lagi satu kan, website/blog ni dia ibarat macam tanah tau. Lagi lama umur dia, value tu lagi power. Ni la antara ‘rahsia’ kalau nak kita punya website/blog tersenarai kat first google page tau. Website/blog yang ‘hidup’ lama ni mahal value nya berbanding yang baru ‘bertatih’.
.
Untung kan kalau ada website/blog sendiri untuk bisnes kita? Modal yang keluar tu berbaloi tau. Boleh je maintain guna free platform media sosial untuk promote bisnes sesambil tu add up value bisnes kita dengan bina ‘sebuah istana’.
.
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
Hubungi www.wasap.my/60104641426/DESIGN2U
.
www.design2ustudio.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *